joi, 2 august 2012

Instalare Custom Rom Pe Un Vodafone 858

Salut!
Azi va voi invata cum sa instalati un custom rom pe un Vodafone 858 Smart.


ATENTIE!!!
ORICE VETI FACE IN CONTINUARE VA FI PE RISCUL TELEFONULUI VOSTRU!!! NU SUNT RESPONSABIL PENTRU BRICK-UIREA TELEFONULUI SAU DACA APAR ERORI NEDORITE LA TELEFON!!!


Mai intai sa incepem cu inceputul:
(1) in primul rand va trebui sa va root-ati telefonul. Metoda este foarte simpla. Mai intai se descarca unul din urmatoarele programe si se introduc in cardul SD al telefonului :"z4root" sau "gingerbreak". Mai intai aveti grija sa bifati urmatoarele setari:
(a) surse necunoscute (Setari -> Aplicatii -> se bifeaza surse necunoscute apoi o sa apara un avertisment si dupa apasati "OK") ;
(b) depanare USB (Setari -> Aplicatii -> Dezvoltare -> se bifeaza Depanare USB apoi o sa apara un avertisment si dupa apasati "OK").
Dupa ce ati facut toate astea, urmeaza sa instalati una din aplicatiile alese de voi (recomand sa folositi z4root-ul). Daca ati ales ca instalare z4root-ul va trebui sa ii dati pe "Permanent Root". Se va incarca ceva pe acolo, se va restarta telefonul si dupa in meniu veti vedea instalat SU-ul (Super User-ul).

(2) Se intra in Google Play si se descarca Rom Manager-ul. Dupa ce s-a instalat, se intra in el, apoi va aparea o chestie cu SU-ul si apasati pe "Permiteti"/ "Allow" (in caz ca e in engleza). Bun. Acu' suntem in Rom Manager. Acum se apasa pe "Flash Custom Recovery" [sau ceva de genul asta, oricum, trebuie sa scrie ceva cu "Flash" (e pe undeva pe sus pe acolo) ] si se trece la urmatorul punct.
(3) In sfarsit s-a terminat si punctul (2). Deci, in primul rand va trebui sa descarcati si sa introduceti Rom-ul + aplicatiile Google de pe acest site (se va descarca un gravity360Ultimate. E pe undeva pe la "Gingerbread Roms") in cardul SD al telefonului :
www.360gravity.tk


   Dupa ce s-au descarcat si introdus pe card, se va opri telefonul si se va deschide tinand apasat un deget pe butonul de oprire/ blocare si unul pe Volum tare (cel de sus nu cel de jos). Se va tine apasat pana va intra intr-un meniu pe nume CWMR.
   Atentie!!! Dupa vorba mea "backup after install". E bine sa o puneti in practica DE FIECARE DATA CAND INSTALATI UN CUSTOM ROM!
   Vorba mea vrea sa zica [virgula] ca atunci cand vrei sa instalezi un custom rom e bine sa ii faci un backup in caz ca la pornirea telefonului sa nu raman cumva blocat sau in caz ca nu va place rom-ul sa reveniti la rom-ul, aplicatiile si setarile initiale.
   Acum tot ce trebuie sa facem este sa ii facem un backup. Odata in acest meniu veti gasi un sub-meniu pe nume "backup & restore" (Miscarea prin sub-meniuri se va face prin butoanele de sunet iar ca sa selectati, prin butonul de inchidere). 
   Se selecteaza, iar apoi veti fi dus in alt meniu. Aici va trebui sa ii dati "backup" si sa aveti minim 400MO (daca nu aveti prea multe aplicatii instalate pe el) si maxim 600MO. Se intoarce in primul meniu apoi se va da un "wipe data/ factory reset", "wipe cache", "advanced" -> "wipe dalvick cache", "wipe battery stats". Dupa ce s-a facut asta, ramaneti in meniul asta (advanced) si ii dati "install zip from sdcard", iar apoi se selecteaza (PRIMA DATA) Rom-ul, se instaleaza si dupa ce s-a instalat se vor instala acele aplicatii Google (Google Aps). Se intoarce in meniul principal, se selecteaza "reboot" si se asteapta sa se incarce (Va dura mai mult dar o sa mearga).


BRAVO!! Acum ai cel mai bun ROM pe telefon existent vreodata.
Imbunatatiri aduse de acest rom:

-cpu overclock pana la 700 si ceva de MHz (nu recomand sa schimbati nimic de la frecventa maxima a procesorului deoarece o sa raman blocat telefonul DE FIECARE DATA CAND VETI DESCHIDE TELEFONUL);
-adaugare screenshoot atunci cand se tine apasat pe butonul de inchidere;
-s-au adaugat mai multe meniuri atunci cand tineti apasat pe butonul de inchidere si dati pe reboot;
-un nou home launcher, mai rapid si mult mai inteligent decat cel obisnuit;
-multi-touch;
-o noua imagine de boot-are, mai frumoasa, mai atractiva;
-android 2.3.9ICS !! ;
-o tastatura cu butoanele mult mai mari si mai atractiva;
-si cam atat! :P


P.S. Am instalat multe rom-uri pe telefonul asta si am ajuns la concluzia ca asta e cel mai bun Rom.
P.P.S. Acesti pasi pot fi efectuati si pe alte Rom-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu